Categorie: "Bijzondere locatie"

Niet meer Noma?

Oef, het beste restaurant ter wereld komt voor ons Nederlanders nu wel erg dichtbij huis. Chef René Redzepi van Noma opent een pop-up restaurant in het Claridge’s hotel tijdens de Olympische Spelen eind juli, begin augustus. Of het de moeite van een citytrip waard is (waarbij je 195 pond mag neertellen voor een exquise 5-gangenmenu) is maar de vraag, zelfs voor diegene die dagelijks dromen van dat onbereikbare plekje aan Redzepi’s tafels.

Zijn kracht is in dit geval namelijk ook zijn zwakte. Redzepi is de man van de lokale producten. De Noorse keuken. Gerechten met ingrediënten die allemaal uit één en hetzelfde weiland komen. Nu kan de man koken als een god, dus hij zal er heus wel iets prachtigs van bakken daar in Londen. Maar of het je een goede indruk geeft van waar Noma voor staat, dat is de vraag.

Dineren op niveau

Dineren op een bijzondere locatie voegt altijd iets extra’s toe aan je culinaire beleving. Eten in de brasserie van de Euromast in Rotterdam bijvoorbeeld met het geweldige uitzicht, vind ik echt bijzonder. Wie tijdens de grootste kermis van Nederland die eind deze maand weer plaatsvindt in Tilburg wat wil gaan eten, raad ik dan ook aan om te reserveren bij Hooggaatie. Dit is een pop-up restaurant op de hoogste etage van het Stadhuis.

Vanaf het overdekte VIP-terras dat hier dan gecreëerd is heb je een panoramisch uitzicht over de kermis en de regio. Voor het dinerarrangement betaal je 32,50 en dan geniet je van borrelhapjes, een driegangendiner met knipoog naar de kermis en koffie en thee met kermislekkernijen.