Categorie: "Bijzondere locatie"

Streekmarkt Station Hilversum

streekmarktOp vrijdag 19 april vindt op NS-station Hilversum de aftrap plaats van de wekelijkse streekmarkt. De streekmarkt biedt een podium voor verschillende boeren, bakkers en slagers.

Corné Ooms laat de lente proeven met heerlijk zoete Hollandse kasaardbeien en verse asperges van de Brabantse Wal. Bakker Richard Ribbink heeft ambachtelijk beschuit. De beschuiten worden rijkelijk met de hand belegd en zitten vol zaden en pitten. En de reizigers worden getrakteerd op een sappig appeltje van teler Dirk-Jan van Lutterveld uit de Neder-Betuwe.

Pop-up restaurant À La Plancha is terug

beeld A La Plancha lrHet kan maar beter een mooie zomer worden, want À La Plancha komt terug. Het pop-up visrestaurant dat vorige zomer op het Rotterdamse Noordereiland neerstreek was vanaf dag één een doorslaand succes. Had het restaurant vorig jaar een vergunning voor slechts enkele dagen, dit jaar mag het de hele zomer open. À La Plancha dekt de tafels echter alleen als het weer het toelaat, via Twitter en Facebook wordt doorgegeven of het restaurant geopend is.

Bijzonder restaurant in Porto

Grahams Restaurant Vinum vanuit wijnkelderPorto, de stad met de talloze steegjes vol ambachtelijke werkplaatsen, smeedijzeren balkons met kleurige bloemen en overal blauwwitte tegeltjes (azulejos) in het oude centrum. En natuurlijk ook de stad waaraan port zijn naam ontleent. In de vele ‘lodges’ aan de andere zijde van de Douro, in Vila Nova de Gaia, liggen de portwijnen onder de meest ideale omstandigheden te rijpen tot ze op hun best zijn en door ons gedronken kunnen worden.

Niven Kunz popt Amsterdam

Niets fijner dan positief verrast worden in een nieuw restaurant op een nieuwe locatie. Dimitri Roels, oprichter van het Vlaamsch Broodhuys zal in 2013 diverse jonge en talentvolle chef-koks een podium bieden in zijn Baker’s Cafés. Sterchef Niven Kunz van Restaurant Niven (*) in Rijswijk mag de kick off voor zijn rekening nemen. Hij zal van 6 tot en met 13 januari in de vestiging van het Vlaamsch Broodhuys aan de 1e Constantijn Huygenstraat in Amsterdam zijn kookkunsten presenteren aan een select gezelschap van 50 couverts per avond. Je geniet er van een 10-gangendiner voor slechts 50 euro per couvert. Restaurant Niven is in oktober uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van 2013.

Bourgondisch Breda 2012

Beeld:artstudio23.com

Was de toegang tot Bourgondisch Breda vorig jaar nog voorbehouden aan de ondernemers van de stad. Dit jaar (8 en 9 november) kan ook de consument komen proeven bij de deelnemende restaurants. De locatie kan niet Bredaser: De Grote Kerk. Twee dagen lang is De Grote Kerk omgetoverd tot een culinair paradijs. Smullen van de lekkerste gerechten en culinaire trends. Voordelig kennismaken met exclusieve toprestaurants en ontdekken wat de nieuwste trends zijn op culinair gebied. Op het grootste overdekte terras van Brabant eet je zoals je nog nooit hebt gegeten. In de workshops en demonstraties doet je ideeën op voor de decembermaand.

Opening én sluiting restaurant Baut Amsterdam

Nog vóór de opening van restaurant/bar BAUT, is de sluiting al aangekondigd. De 900 vierkante meter tellende horecazaak (met terras) aan de Wibautstraat 125 in Amsterdam viert vrijdag 12 oktober een openingsfeest voor genodigden. Vanaf zaterdag de 13de is BAUT zeven dagen per week geopend voor ontbijt, lunch, borrel en diner; maar ook voor kunst, design, muziek en meer. Het doek valt op 31 december 2014, in verband met herontwikkelingsplannen van het stadsdeel. Ondanks het tijdelijke karakter wordt het voormalige Paroolpand momenteel in rap tempo drastisch verbaut.

Diepe beleving in ‘pop-down’ restaurant

Van pop-up restaurants hebben we allemaal wel gehoord. Het is een leuke trend die inspeelt op de behoefte aan beleving en unieke ervaringen. Maar in Finland is er nu een pop-down restaurant en dit neemt het idee van beleving nog even een stapje verder. Of eigenlijk dieper.

Het populaire restaurant Muru  zal daar namelijk in de maand september een ondergronds restaurant beginnen in Tytyri, Lohja, Finland: ‘Muru Pops Down in Tytyri’. Het bevindt zich 80 meter diep in

Jade Jagger opent restaurant

Jade Jagger, dochter van Mick Jagger teerde nooit echt op haar vaders zak. Ze was model en is juwelenontwerpster. Sinds een paar dagen is ze ook restauranteigenaresse. En wel van een prachtige zaak genaamd The Secret Garden in het Turkse Bodrum. De zaak maakt deel uit van de grote nachtclub Halikarnas en bevindt zich aan de haven.

Hoewel ze aan Vogue vertelde zelf graag te koken, laat ze dit professioneel toch liever over aan een goede Franse chef, Nicholas Le Toumelin. Jade verzorgde zelf