Categorie: "Zondigen"

Voorwaarts Mars!

Mars. In  Schotland en Engeland maken ze deze chocolade lekkernij al jaren klaar als gefrituurd dessert in Fish & Chips zaken. Jawel, de chocokaramelbom wordt daar eerst voorzien van een smakelijk gepaneerd laagje waarna het vervolgens even in de frituurpan mag pruttelen. Eigenlijk heb je daarna gewoon een eetbaar hartinfarct op je bord liggen. Toch zijn er mensen die het erop wagen. The Carron Fish Bar in Schotland schijnt het vreselijke recept bedacht te hebben.

Sterrenkok voor New York Pizza

Tweesterrenkok Onno Kokmeijer (Ciel Bleu **,  Amsterdam) heeft voor de tweede keer een pizza gecreëerd voor New York Pizza. Begin dit jaar ging de sterrenchef de samenwerking aan met de fastfoodketen om een relatief gezonde pizza te maken. De Rustica was het succesvolle resultaat. De eerste pizza bij NYP met een extra dunne biologische volkoren bodem.

Dit keer koos Onno weer voor de extra dunne biologische volkoren bodem en hij belegde de pizza met

Afternoon tea in Antwerpen

Antwerpen, wat houd ik van Antwerpen. Als je in Breda woont is het de ideale plek om er even echt tussenuit te zijn. Iedere keer als ik er ben ontdek ik weer wat nieuws. Nieuwe restaurantjes, nieuwe winkelstraatjes, nieuwe koffiebarretjes, nieuwe verborgen pleintjes en terrasjes. Laatst wilde ik met vriendinnen een high tea doen daar. En aangezien ik verslaafd ben aan het vinden van dat ene leuke adresje besloot ik wat vooronderzoek (lees:Googlewerk) te doen.

Stiekem worden er best veel frietjes gehaald

Al mijn hele leven woon ik in Breda. Al vaak kwam ik langs de Kom-Eet gefietst, gewandeld of gereden. De naam van de zaak vond ik altijd erg knus. Een soort van net-niet-woordgrap met knipoog naar de aangrenzende straat, de Komeetstraat. Frietjes haalden we meestal op een ander adres of koklief bakte ze zelf. Tot we tijdens een etentje met onze vrienden in de straat ineens hoorden dat the-frietplace-to-be toch echt de Kom-Eet was. Maar hé, dat was toch zeker 700 meter verder dan ons huidige frietkot. Toch bleef het knagen. Dit moest uitgezocht worden. Echt goede friet is het omweggetje echt wel waard. Een paar simpele zoekwoorden boden uitkomst: “Beste friet nederland”. Al snel ontdekte ik dat het AD dit jaar een heuse fritestest had. En wie prijkte daar op een prachtige derde plek? De Kom-Eet! Of vanaf nu: onze Kom-Eet. Op hun website vond ik dit geweldige én knusse filmpje.