Voorwaarts Mars!

Mars. In  Schotland en Engeland maken ze deze chocolade lekkernij al jaren klaar als gefrituurd dessert in Fish & Chips zaken. Jawel, de chocokaramelbom wordt daar eerst voorzien van een smakelijk gepaneerd laagje waarna het vervolgens even in de frituurpan mag pruttelen. Eigenlijk heb je daarna gewoon een eetbaar hartinfarct op je bord liggen. Toch zijn er mensen die het erop wagen. The Carron Fish Bar in Schotland schijnt het vreselijke recept bedacht te hebben. Een schooljongen vroeg daar zo’n 20 jaar geleden of zijn Mars misschien gefrituurd kon worden en een nieuw dessert was geboren. Om dit te vieren wilde eigenaresse Lorraine Watson een regionaal beschermd product maken van de deep-fried Marsbar. Dat vroeg echter om behoorlijk wat papierwerk, waarna ze het voor gezien hield.

Toen lag er echter ook een brief van Mars op haar deurmat… Niet om haar te bedanken voor de grote aantallen Mars die ze verkoopt. Nee. Mars wilde zich distantiëren van dit ongezonde gerecht. Lorraine moet zelfs een waarschuwing op haar menukaart zetten waarin te lezen valt dat Mars geen toestemming geeft voor het frituren van het product. Ze gaven in de brief ook aan dat ze juist bezig zijn om het product gezonder te maken. Misschien kunnen ze beginnen met het afschaffen van de grote exemplaren?

Lees ook:Kunstijs? Of ijskunst?
Lees ook:Gwyneth Paltrow in film Blood, Bones & Butter?
Lees ook:De 3 belangrijkste kooktrends
Lees ook:Wie betaalt de film over Johannes van Dam?
Lees ook:Mijn Restaurant: Noma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.