Categorie: "Evenementen"

Streekmarkt Station Hilversum

streekmarktOp vrijdag 19 april vindt op NS-station Hilversum de aftrap plaats van de wekelijkse streekmarkt. De streekmarkt biedt een podium voor verschillende boeren, bakkers en slagers.

Corné Ooms laat de lente proeven met heerlijk zoete Hollandse kasaardbeien en verse asperges van de Brabantse Wal. Bakker Richard Ribbink heeft ambachtelijk beschuit. De beschuiten worden rijkelijk met de hand belegd en zitten vol zaden en pitten. En de reizigers worden getrakteerd op een sappig appeltje van teler Dirk-Jan van Lutterveld uit de Neder-Betuwe.

Michelin deelt sterren uit

In aanloop naar de presentatie van Michelin in Maastricht gisteren werd er volop gespeculeerd. Er zou misschien wel een derde ster uitgereikt worden aangezien het al een aantal jaren geleden was dat er een officiële presentatie van de gids in Nederland werd gehouden. De locatie van de presentatie deed vermoeden dat het wellicht om Hans van Woldes Beluga zou gaan. Andere stemmen fluisterden de naam Inter Scaldes. Maar helaas geen derde driesterrenzaak voor Nederland. Volgens de hoofdinspecteur Werner Loens doen de Nederlandse chefs het beter dan ooit, maar

Bourgondisch Breda 2012

Beeld:artstudio23.com

Was de toegang tot Bourgondisch Breda vorig jaar nog voorbehouden aan de ondernemers van de stad. Dit jaar (8 en 9 november) kan ook de consument komen proeven bij de deelnemende restaurants. De locatie kan niet Bredaser: De Grote Kerk. Twee dagen lang is De Grote Kerk omgetoverd tot een culinair paradijs. Smullen van de lekkerste gerechten en culinaire trends. Voordelig kennismaken met exclusieve toprestaurants en ontdekken wat de nieuwste trends zijn op culinair gebied. Op het grootste overdekte terras van Brabant eet je zoals je nog nooit hebt gegeten. In de workshops en demonstraties doet je ideeën op voor de decembermaand.

Tweede editie Heerlijk10Daagse op de agenda

Het kan niet op met de restaurantweken. Binnenkort kun je al genieten van de Puur Restaurant Week en eind oktober gaat de tweede editie van de HEERLIJK10Daagse van start. Van 29 oktober tot en met 7 november vindt de tweede editie van de HEERLIJK10Daagse plaats. Dit concept laat gasten tien dagen lang bij een geselecteerd aantal kwaliteitsrestaurants in Nederland genieten van een 3-gangen lunch voor 20 euro of 3-gangen diner voor 25 euro. Reserveren is mogelijk vanaf

Puur genieten tijdens Puur Restaurant Week

Van 22 t/m 28 oktober 2012 vindt de Puur Restaurant Week plaats en geniet je van een ‘Puur Menu’ in heel Nederland. Restaurants zetten een h’eerlijk 3-gangen menu op de kaart waarbij biologisch, Fairtrade en duurzame vis centraal staan. Elk restaurant stelt zijn eigen 3-gangen diner samen. Een aantal deelnemende restaurants biedt een Puur Menu voor een speciale actieprijs.

Tilburg Culinair 27 t/m 30 september

Hopelijk eind van de week wat minder regen, want dan is het weer tijd voor Tilburg Culinair op het Willemsplein in Tilburg. Een hoop goede restaurants zijn vertegenwoordigd en ook de gerechten die ze gaan presenteren zijn al bekend. Van een duo van coquille en gamba tot een vernieuwende bouillabaisse en wat dacht je van een krokante kalfszwezerik met Ibericoham, pastinaak en kalfsjus of kalfssukade met knolselderie en mosterd, rode biet en truffel. Het klinkt mij allemaal even lekker in de oren. Zelf ben ik met name benieuwd naar Square, want

Texel Culinair: Proeven op sien Tessels

Op Texel kun je je eigenlijk altijd goed vermaken. Je kunt er alles op de fiets doen, je geniet er van het strand, van het mooie landschap en van lekker eten. Van lamsvlees tot schapenkaas, van verse vis tot zelfgeplukt fruit, Texels bier en zelfs Texelse wijn. Wil je volop van de culinaire kant van Texel genieten? Dan is het slim om je overtocht te plannen in de periode van 14 t/m 16 september aanstaande. Dan is het weer Texel Culinair in De Koog en hebben 27 brasserieën en restaurants weer volop lekkers bereid. Behalve heerlijke gerechten

Genoeg te proeven dit weekend

Dit weekend staan er twee leuke culinaire evenementen gepland. Zaterdag en zondag is het genieten in Groningen tijdens ‘Proeven in Groningen‘ verschillende toprestaurants presenteren daar hele betaalbare gerechten op het voor- en middenplein van het Harmoniecomplex aan de Oude Kijk in het Jatstraat. De openingstijden zijn van 12.00-21.00 uur op zaterdag en van 12.00-19.00 uur op zondag. Ook in Rotterdam kun je genieten van een smakelijk feestje ‘Proeft Rotterdam’.

Jamie Oliver lanceert handige Home Cooker

Op de grootste beurs voor consumentenelectronica ter wereld, de IFA in Berlijn, lanceerde Philips gisteren een interessant nieuw kookapparaat. De Jamie Oliver HomeCooker. En surprise! Wie deed de kookdemo? Jamie Oliver, de man die deze nieuwe lijn voor Philips een gezicht geeft. Ik denk dat hij het apparaat serieus wel ziet zitten, want voor het geld hoeft hij zo’n campagne al lang niet meer te doen. De HomeCooker waar het hier om gaat is volgens mij best een handig ding als je eenmaal weet hoe het werkt.

Culinair corso

Bloemencorso’s zijn typisch Nederlands en in Brabant weten we goed hoe het moet (we moeten ten slotte iets als de Carnaval voorbij is). Nu gaat dit blog over restaurants en niet over bloemen, dus what’s the deal? In Valkenswaard hebben ze 9 september aanstaande een bloemencorso met het thema ‘Schuif maar aan’ (klinkt trouwens ook als een carnavalskraker).

Elk bloemenwagenbouwteam, of eigenlijk elk deelnemend buurtschap is voor de gelegenheid gekoppeld aan een toprestaurant en gaat iets bouwen dat