Culinair corso

Bloemencorso’s zijn typisch Nederlands en in Brabant weten we goed hoe het moet (we moeten ten slotte iets als de Carnaval voorbij is). Nu gaat dit blog over restaurants en niet over bloemen, dus what’s the deal? In Valkenswaard hebben ze 9 september aanstaande een bloemencorso met het thema ‘Schuif maar aan’ (klinkt trouwens ook als een carnavalskraker).

Elk bloemenwagenbouwteam, of eigenlijk elk deelnemend buurtschap is voor de gelegenheid gekoppeld aan een toprestaurant en gaat iets bouwen dat betrekking heeft op die zaak. Op de Twitterpagina van Dick Middelweerd  (chef Treeswijkhoeve *) zijn al wat mooie voorproefjes te zien van de bouwwerken (nog zonder bloemen uiteraard). Hij nam namelijk vast een kijkje in alle tenten gisteren. Ook zijn zaak was een inspiratiebron voor één van de teams. Zelf was hij ook erg onder de indruk van de creatie die het team met het thema Oud Sluis had neergezet. Sergio opent natuurlijk over een aantal maanden zijn nieuwe zaak in Antwerpen La Chapelle en het lijkt alsof ze die zaak alvast hebben willen weergeven.

Met bloemen erbij zal het straks vast indrukwekkend worden. De Dahliaparade vertrekt 9 september vanaf 14.00 uur vanaf de het Kloosterplein in Valkenswaard.

Lees ook:Culinaire kunstenaars van Alinea en Eleven Madison Park
Lees ook:Niet meer Noma?
Lees ook:Bling Oosterhout winnaar Restaurant Week
Lees ook:Wordt Jeremy BBQ kampioen?
Lees ook:Brusselicious

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.