Categorie: "Evenementen"

Nieuw culinair festival in Breda

Cucina de Linie.  Zo heet een nieuw culinair evenement dat 25 augustus van 14.00-20.00 in Breda plaats zal vinden. In de Liniestraat. De organisatie van het evenement omschrijft het als: “Een openlucht-restaurant-markt waar bolderkarren, bakfietsen, bakbrommers, auto’s en busjes gevuld met lokale lekkernijen welkom zijn.”

Ramon Beuk over zijn Restaurantvooreenmaand

Zoals ik al eerder schreef is het Restauranvooreenmaand van Ramon Beuk in Maarssen een paar dagen geleden van start gegaan. Restaurantblog besloot eens even met Ramon te bellen om te vragen hoe het de eerste dagen gegaan is en wie de special guests waren die hij had uitgenodigd. Ondertussen probeerden we voor jullie natuurlijk ook de Special Guests te ontfutselen die nog langs gaan komen in zijn Restaurantvooreenmaand in De Glazen Ruimte.

Olympische medaille als dessert in Holland Heineken House

Voor chef Moshik Roth (voormalig chef ’t Brouwerskolkje** in Overveen)  start in zijn nieuwe restaurant &samhoud places aan de boulevard van het Oosterdokseiland in Amsterdam is hij nog druk aan het koken voor de besloten club in het Holland Heineken House. In Nederland moeten we nog even wachten tot 18 augustus, want dan opent de nieuwe zaak met internationale ambities.

Eerder deze week Tweette Moshik Roth al een van zijn prachtige creaties uit het Holland Heineken House. Een piña colada dessert in de vorm van een echte gouden medaille:

Restaurant voor een maand

Gisteren was de kick of van Ramon Beuk’s Restaurant VOOREENMAAND in De Glazen Ruimte in Maarssen. Vorig jaar was dit concept al een groot succes en stonden er honderden mensen op de wachtlijst voor een reservering. Hierdoor was het logisch dat er nu een vervolg zou komen.

Elke avond is er een special guest aanwezig. Een bekend persoon waarmee Ramon een passie deelt voor eten, koken en genieten. Deze gast mag Ramon helpen in de keuken, maar wordt ook in het zonnetje gezet tijdens de avond.

Film én food by the sea

Kan het nog mooier? Heerlijk eten gecombineerd met een goede culinaire film. Een briljant concept van het festival Film by the Sea dat jaarlijks in Vlissingen gehouden wordt. Vorig jaar viel het goed in de smaak en dit jaar komt ook helemaal goed van 15 t/m 21 september. Er staan een hoop mooie films op het programma en de diners worden bereid door Zeeuwse topkoks. Het is mogelijk films en diners afzonderlijk te bezoeken. Wie niet naar de film gaat, is dus ook van harte welkom in het restaurant, maar het is uiteraard ook heerlijk om beide te combineren. Welke films je kunt gaan bekijken? Bij welke topkoks je kunt gaan eten?

Maastrichts Preuvenemint ook voor kids

Eind augustus is het weer tijd voor het legendarische Maastrichtse Preuvenmint. Dit jaar zijn er ook voor de kinderen hele leuke activiteiten georganiseerd. Dus wil je je kids enthousiast maken voor koken en voor proeven? Neem ze dan gewoon mee op zondag 26 augustus. Aanmelden is aan te bevelen. Dit staat er op het programma.

De chefs van Antwerpen Proeft

Antwerpen Proeft  16 t/m 19 augustus, belooft ook dit jaar weer een culinaire hemel te worden. Genieten van de heerlijkste hapjes tegen aantrekkelijke prijzen, aan die sfeervolle Vlaamse en Waalse Kaai. Bijzonder op dit evenement zijn De Chefs. Vorig jaar ging dit concept in première en het was een enorm succes. Wat het inhoudt? Chef-koks met een quotering van 15 of hoger bij Gault & Millau, bieden gezamenlijk in een eigen paviljoen zowel gastronomische proevertjes als all-in arrangementen aan. Veel van de sessies raakten vorig jaar uitverkocht. Dit jaar staan de volgende koks in het paviljoen De Chéfs: 

Wordt Jeremy BBQ kampioen?

TV-Kok Jeremy Vermolen zit nooit stil. Zo besloot hij vorig jaar zijn zaak in Roosendaal Den Dieje om te toveren tot een Italiaans restaurant: Il Fornaretto. Een goede zet, want de reacties zijn zeer positief. Daarnaast is er in zijn kookwinkel Kookaburra altijd wel iets te beleven en nu maakt hij zich op voor het EK Barbecue in Torhout eind augustus. Hier zullen teams uit heel Europa tegen elkaar strijden om kampioen bbq te worden. Jeremy is zich al grondig aan het voorbereiden lezen we in zijn Tweets:

Antwerpen Proeft

Even een reminder, want dit evenement hoort natuurlijk thuis in de agenda van elke foodliefhebber!

Antwerpen Proeft zit er aan te komen. Van 16 t/m 19 augustus aan de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai. En dit zijn de openingstijden. Een mooier excuus om het prachtige Antwerpen te bezoeken is er niet. Dus allé, boek een hotel en u heeft het zeker en vast naar uw zin.

De openingstijden:

Sergio Herman kookt op festival

Kon je een aantal jaren geleden op de meeste festivals alleen kiezen uit slechte friet óf slechte hamburgers óf slechte pizza; tegenwoordig lijkt het tij  te keren. Zo staat Fifteen Amsterdam op Lowlands en zal volgende week niemand minder dan Sergio Herman van Oud Sluis koken op het Belgische festival Tomorrowland.

Niet iedereen mag aanschuiven; hij kookt 7 gangen voor de winnaars van de speciale Tomorrowland prijsvraag op Facebook. En ja, je kunt nog meedoen!  Tomorrowland is al een paar jaar trendsettend wat betreft goed eten. Dit jaar kun je er ook genieten van