Film én food by the sea

Kan het nog mooier? Heerlijk eten gecombineerd met een goede culinaire film. Een briljant concept van het festival Film by the Sea dat jaarlijks in Vlissingen gehouden wordt. Vorig jaar viel het goed in de smaak en dit jaar komt ook helemaal goed van 15 t/m 21 september. Er staan een hoop mooie films op het programma en de diners worden bereid door Zeeuwse topkoks. Het is mogelijk films en diners afzonderlijk te bezoeken. Wie niet naar de film gaat, is dus ook van harte welkom in het restaurant, maar het is uiteraard ook heerlijk om beide te combineren. Welke films je kunt gaan bekijken? Bij welke topkoks je kunt gaan eten?Een tipje van de sluier: 17 september kookt tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang op het paviljoen naast de bioscoop, 18 september kun je daar genieten van een diner door Pure C (restaurant van Sergio Herman, waar chefkok Syrco Bakker inmiddels al 1 Michelinster heeft binnengesleept). Meer diners tijdens het festival vind en boek je op de site.

Wat betreft de culinaire films, dat is ook een leuke selectie. Zelf wil ik graag nog een keer naar de documentaire Jiro Dreams of Sushi over een super klein sushirestaurantje op een lelijke locatie in de metro van Tokyo dat zich heeft opgewerkt tot een 3 sterrenrestaurant en het mekka voor de sushiliefhebber. Ook gaat de documentaire l’Amour des Moules er in première op 15 september, wordt het gelijknamige kookboek van Sergio Herman over mosselen er gelanceerd en kan dit alles gecombineerd worden met een mosseldiner.

 

Lees ook:Reality serie over Sergio Herman in de maak
Lees ook:Wie betaalt de film over Johannes van Dam?
Lees ook:Sergiology, groots boek over grootse chef
Lees ook:Sergio krijgt goed advies van Youp van ‘t Hek na diner
Lees ook:Sergio Herman kookt op festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.