Sergiology, groots boek over grootse chef

De meest succesvolle chefkok van Nederland, Sergio Herman presenteerde vorige week zijn magnum opus ‘Sergiology’ aan het publiek. Het werk is meer dan een kookboek. Het is een document waarin Sergio en zijn inspiratiebronnen beschreven zijn in woord en beeld. Mét recepten voor de liefhebbers. Maar met name de beelden zijn indrukwekkend. Geschoten door de Belgische fotografen Tony le Duc en Stephan Vanfleteren.

Het boek is in een gelimiteerde oplage van 2000 stuks verkrijgbaar en kost 195 euro. Het is uitgegeven door uitgeverij Minestrone, in handen van Tony le Duc én Sergio zelf. Behalve het boek bevat de zwarte box waarin het geheel verpakt is een mediaplayer waarop de inhoud van het boek en meer beluisterd kan worden. Op www.sergiology.com kun je meer zien over het boek en je eigen exemplaar bestellen. Het gaat hard, meer dan de helft is al verkocht.

Voor wie wel van Sergio’s kookkunsten houdt, maar de prijs van dit werk wat aan de hoge kant vindt, heb ik nog een optie. Wacht op zijn volgende boek dat in september verschijnt. L’Amour des Moules; een ode aan de mossel. Sergio’s volledige imperium staat overigens nooit stil, want ook zijn zaak Pure C, gerund door Syrco Bakker krijgt een eigen kookboek.

Lees ook:Pure C boek, we koken van ongeduld
Lees ook:Het Pure C kookboek bijna klaar
Lees ook:Film én food by the sea
Lees ook:Wat betekent cuisson: de kok verklaart
Lees ook:Nigellissima, bellissima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.