Twee weken geleden mocht ik kennismaken met een nieuw en super leuk concept. Het Wijnlab. Het Wijnlab is een activiteit die je met een groep kunt doen. Het is bedacht door de ontwerpers van het multidisciplinair ontwerpbureau Ruigwerk: Ernst Ruijgrok en Kamiel Vorwerk. Het gaat om wijn proeven, maar ook om het maken van je eigen wijn. Dat betekent niet met de blote voetjes in de druivendrab, maar keurig netjes aan tafel aan de slag met vier karakteristieke wijnen die elk zeer uiteenlopende smaken hebben. Je kunt bijvoorbeeld een wijn maken voor een bepaalde persoon of een wijn voor een bepaalde stad (de Amsterdamwijn) of een bedrijf (leuk voor een personeelsuitje). Je creëert als het ware je eigen huiswijn en dat doe je niet door zomaar te mixen wat je lekker lijkt. →
Categorie: "Evenementen"
Genieten op bourgondisch ‘s Hertogenbosch
Openingstijden 2012: →
De lekkerste mosselbereiding
Het was mosseldag afgelopen zaterdag in Yerseke. Zo’n 30.000 mensen trotseerde de hitte om ter plekke mee te varen op de mosselkotter, over de braderie te slenteren, maar vooral om de verschillende mosselbereidingen te proeven. Acht restaurants presenteerden hun bereiding én ze werden nog beoordeeld ook. Een jury van mosselkenners en liefhebbers besloot dat het lekkerste gerecht dit jaar bereid was door →
London’s calling
De Olympische Spelen zijn voorbij, maar er is een woord dat maar blijft nagalmen in je hoofd. Londen… Londen… London’s calling! Dus boek een trip, want die stad heeft het gewoon. Natuurlijk kun je er shoppen tot je dropt, cultureel is er genoeg te beleven, maar ook culinair gezien kun je er je foodiehart ophalen. En wil je er echt een culinaire trip van maken? Dan boek je natuurlijk ergens tussen 1 en 15 oktober want dan is het London Restaurant Festival . En ja, daar willen we natuurlijk bij zijn. →
Viki Geunes ** op Antwerpen Proeft
Nog een paar dagen en het culinaire festijn Antwerpen Proeft barst los. Onderdeel van dit festival is De Chéfs. Hierbij bieden chef-koks met 15 of meer bij Gault&Millau, zowel proevertjes als all-in arrangementen aan. Het is slim om te reserveren als je van deze exclusieve arrangementen gebruik wil maken want een aantal dagen en sessies is al uitverkocht. Op zondag 19 augustus speelt Viki Geunes de eerste viool bij De Chéfs. Maak die dag persoonlijk kennis met de ‘hoogste chef van ‘t stad‘. Viki Geunes is namelijk chef van ‘t Zilte, dat zich bevindt in de hoge →
Stemmen voor Haarlem Horeca Awards
Tijdens Haarlem Horeca (10 september), een nieuwe vakbeurs voor de horeca in Haarlem en omgeving zullen ook de horeca awards uitgereikt worden. De genomineerden zijn bekend en er zijn vier categorieën waarin prijzen te winnen zijn: Beste restaurant, Meest innovatief, Beste café en Beste cafetaria. De winnaars worden bepaald op basis van aantal stemmen. Ook is er een extra publieksprijs. In deze categorie mag het publiek zelf een favoriet kiezen en hoeft dus niet gekozen te worden uit genomineerden.
Ben je werkzaam in de horeca, dan is het zeker de moeite om naar deze vakbeurs te komen. Er zijn →
Open dag Croy Boerderij
Ooit van De Smaak van Croy gehoord? Het is een bijzondere keten franchise restaurants in het zuidoosten van ons land. De vijf restaurants werken veel met streekproducten die komen van boerderijen rondom het middeleeuwse kasteel Croy (Aarle-Rixtel). Van kruiden tot kaas, van eigen gebrouwen bier tot groenten en binnenkort komt daar ook vlees bij van eigen runderen. Morgen van 10.00 tot 17.00 uur is de feestelijke opening van de Croy Boerderij in Helmond waar de nieuwe veehouderij deel van uitmaakt. Een gezellige dag buiten voor de hele familie. Je kunt er →
Amsterdam kleurt Blaauw
Die Ron Blaauw krijgt het maar druk. Hij verhuisde vorig jaar naar Amsterdam, liet van zijn zaak in Ouderkerk aan de Amstel een heel leuk en betaalbaar visrestaurant bouwen dat nog steeds in zijn handen is. En nu runt hij behalve zijn eigen restaurant Ron Blaauw Amsterdam ** aan de Sophialaan ook nog Bridges in The Grand, dat Bridges Inspired by Ron Blaauw gaat heten. Hij wordt executive chef de cuisine bij The Grand en gaat zich daar ook bezighouden met banqueting, terras, bar en raw bar (voor wie deze term nog niet kent, volgens de site van The Grand is het een bar met vooral oesters en andere rauwe vis, de eerste raw bar van Nederland). Maar dat is nog lang niet alles. →
Hoogeveen Culinair 25 & 26 augustus
Eind augustus is er voor de culinaire liefhebber genoeg te doen in ons land. Is het Maastrichtse Preuvenemint voor jou iets te ver rijden? Misschien is het Drentse Hoogeveen dan wel bereikbaar. Misschien wat kleiner opgezet, maar ook hier valt vast veel te proeven en te genieten. Hoogeveen Culinair vindt dit jaar voor de vierde keer plaats en is een evenement geworden waar veel mensen naar uitkijken. Hoogeveen Culinair vindt plaats in het mooie Burgemeester Tjalmapark. De deelnemers dit jaar en de openingstijden: →
Antwerpen Proeft, wat staat er op het menu?
Van 16 tot en met 19 augustus kun je in Antwerpen tijdens het culinaire festival Antwerpen Proeft genieten van talloze gerechtjes van verschillende restaurants. Een leuke en voordelige manier om eens kennis te maken met diverse keukens. Sinds deze week zijn de gerechten en de prijzen van alle stands bekend. Je vindt ze op de site van Antwerpen Proeft. Ook is er een Zachteprijzenkaart, met met daarin alleen de proevertjes waarvoor 3,33 tot 6,67 euro wordt gevraagd. Wij Nederlanders willen natuurlijk weten wat we dan kunnen krijgen voor 3 bonnen (3,33 euro). Daarom hier alvast dat overzicht: →