Categorie: "Evenementen"

Reserveren Restaurant Week vanaf 25 juli

Van 27 augustus t/m 2 september kun je weer tegen een aantrekkelijke prijs genieten van 3 gangenmenu’s bij mooie restaurants. Dat betekent natuurlijk wel op tijd reserveren, want anders vis je achter het net. Op 25 juli moet je actie ondernemen, dan kun je terecht op de site van organisator Dining City. Het mooie is, dit jaar heb je net wat meer kans op een geslaagde reservering, want er zijn twee bonusdagen toegevoegd. Op 3 en 4 september is het dus nog steeds feest! Restaurant Wolfslaar uit Breda pakt het helemaal goed aan.

Overdekte kinderwagenparking voor Bagels & Beans

Vrijdag 20 juli zal bij Bagels & Beans in de van Baerlestraat een overdekte kinderwagenparking geopend worden. De parking realiseerden ze in samenwerking met Bugaboo. Erg handig, want Bagels & Beans is een ideale plek om wat te drinken of eten met je kindje, maar al die grote wagens naast de tafels staan natuurlijk grandioos in de weg. Bugaboo en Bagels&Beans van Baerle nodigen alle ouders met een Bugaboo ( type/ jaartal maakt niet uit) met kinderen uit vrijdag 20 juli van 8:00 tot 10:00 uur aanwezig te zijn om de officiële opening van de parking bij te wonen. Er zal een heerlijk ontbijt worden geserveerd en de moeders zullen

(H)eerlijk genieten op CuliFair Goes 25 & 26 juli

Een culinair evenement waarbij het draait om fairtrade; dat is CuliFair Goes. Vorig jaar al een groot succes en daarom wordt het dit jaar weer georganiseerd. Twee dagen lang is de Grote Markt door de vier deelnemende restaurants omgetoverd tot één groot lounge restaurant. De gerechten zijn vriendelijk geprijsd: voor een voorgerecht betaal je 8,50; voor een hoofdgerecht 13,50; en voor een nagerecht 5,50. Verantwoordelijk voor die heerlijke maaltijden zijn:    

Haarlem Culinair 2,3,4 &5 augustus

Op de Grote Markt in Haarlem draait alles van 2 t/m 5 augustus om heerlijk eten tijdens Haarlem Culinair. Deelnemende restaurants op het evenement zijn:  Brasserie DenK, de Dessertbar, restaurant Fris, Hoop op d’Swarte Walvis, Jopenkerk, De Karmeliet, Madame Marlie, Concertgebouw Philharmonie, Sushi Time, Vis & Ko en Zeevishandel  Nico Waasdorp. Fifteen Amsterdam is ook present.

Wijnfeest in Zeeland

Ben je toevallig in Zeeland begin augustus en hou je van wijn en Zeeuwse Zilte Zaligheden zoals mosselen en paling? Zet dan het wijnfeest van wijngaard de Kleine Schorre in Dreischor op 4 augustus in je agenda. Het feest is leuk voor jong en oud. Zo kun je een rondleiding krijgen over de wijngaard, er is een springkussen, er zijn helikoptervluchten en er is live muziek. Uiteraard is er veel wijn te proeven, zijn er Zeeuwse delicatessen en kun je genieten van een bbq. De entree is gratis.

Schaal- & schelpdierenweekend Wijk aan Zee

Van 16 t/m 22 juli viert Wijk aan Zee zijn traditionele visfeest. Het schaal- & schelpdierenweekend mét bubbelroute. Verschillende restaurants presenteren tijdens dit event een heerlijk menu met schaal- en schelpdieren voor een aantrekkelijke prijs. Gamba’s, garnalen, mosselen, kreeft, krab, je kunt overal genieten van deze smaakvolle zeevruchten. Met de bubbelpas maak je het feest helemaal compleet. De Bubbelroute betekent kuieren over het duin, langs het strand en door het dorp. En overal een mooi glas bubbels proeven tegen een leuke en vooral scherpe prijs. Champagne, prosecco, cava, spumante, sekt, mousserende wijnen van over de hele wereld.

Niet meer Noma?

Oef, het beste restaurant ter wereld komt voor ons Nederlanders nu wel erg dichtbij huis. Chef René Redzepi van Noma opent een pop-up restaurant in het Claridge’s hotel tijdens de Olympische Spelen eind juli, begin augustus. Of het de moeite van een citytrip waard is (waarbij je 195 pond mag neertellen voor een exquise 5-gangenmenu) is maar de vraag, zelfs voor diegene die dagelijks dromen van dat onbereikbare plekje aan Redzepi’s tafels.

Zijn kracht is in dit geval namelijk ook zijn zwakte. Redzepi is de man van de lokale producten. De Noorse keuken. Gerechten met ingrediënten die allemaal uit één en hetzelfde weiland komen. Nu kan de man koken als een god, dus hij zal er heus wel iets prachtigs van bakken daar in Londen. Maar of het je een goede indruk geeft van waar Noma voor staat, dat is de vraag.

Dineren op niveau

Dineren op een bijzondere locatie voegt altijd iets extra’s toe aan je culinaire beleving. Eten in de brasserie van de Euromast in Rotterdam bijvoorbeeld met het geweldige uitzicht, vind ik echt bijzonder. Wie tijdens de grootste kermis van Nederland die eind deze maand weer plaatsvindt in Tilburg wat wil gaan eten, raad ik dan ook aan om te reserveren bij Hooggaatie. Dit is een pop-up restaurant op de hoogste etage van het Stadhuis.

Vanaf het overdekte VIP-terras dat hier dan gecreëerd is heb je een panoramisch uitzicht over de kermis en de regio. Voor het dinerarrangement betaal je 32,50 en dan geniet je van borrelhapjes, een driegangendiner met knipoog naar de kermis en koffie en thee met kermislekkernijen.

Brusselicious

Dit jaar hebben ze in Brussel een verleidelijk thema gekozen om de toeristen naar zich toe te lokken: Brusselicious. De culinaire kracht van de stad wordt benadrukt en daar ben ik zelf best gevoelig voor. Citytrips, vakanties, dagjes weg; helemaal leuk maar liefst wel als er ook lekker gegeten kan worden. In Brussel kun je wat dat betreft oneindig veel heerlijkheden ontdekken. Van de beste chocolatiers tot de beste frieten en de meest hoogstaande sterrenrestaurants. Voor je vertrekt is het absoluut de moeite om de Brusselicious website eens goed uit te pluizen.

Je vindt er adressen van vele restaurants, een frietkramen top 10 en alle Brusselicious evenementen. Binnenkort is er weer iets moois georganiseerd: