Restaurants zijn een gevoelige partij wanneer het economisch minder gaat met het land. Gasten willen -ondanks de crisis- nog steeds graag uit eten maar letten veel scherper op de prijzen. Deze twee factoren zijn de belangrijkste ingrediënten van dit concept.
De eerste HEERLIJK10daagse heeft een enorme respons gekregen en steeds meer restaurateurs sluiten zich aan om op het succes mee te liften.
Typisch Nederlands?
We mogen misschien ‘zunig’ zijn, maar het tijdelijk verlagen van de restaurantprijzen is niet typisch Nederlands. Zelfs een eetland als Frankrijk kent de ‘Tous au restaurant’-week (diner voor twee voor de prijs van één) en in België is ‘Jong Keukengeweld’ begonnen. Tot 15 november bieden jonge topchefs jongeren van 18 tot en met 30 jaar kortingsmenu’s aan.
Méér toprestaurants, Michelinsterren en beschikbare couverts
De tweede editie van de HEERLIJK10Daagse is het vervolg op de succesvolle eerste 10Daagse die werd gehouden van 21 tot en met 30 mei dit jaar. Tijdens de eerste editie werden, naast honderden toprestaurants, maar liefst 43 Michelinsterren geteld. Op dit moment heeft de tweede editie al 47 Michelinsterren onder de deelnemers!
Naast restaurants die al hebben meegedaan, zijn er ook diverse nieuwe zaken als: De Swaen (Oisterwijk), Eau de Vie (Amsterdam), Aubergine* (Steyl), Cordial* (Oss), Amarone* (Rotterdam), Dorset (Borne), Sonoy* (Emmeloord) en Vis&Ko (Haarlem).
Betaalbaar uit etenTijdens de HEERLIJK10Daagse serveren de restaurants een driegangen menu. Voor een driegangen lunch rekent men slechts € 20,- af en voor een driegangen diner slechts € 25,-.
Sterrenzaken berekenen € 10,- toeslag per ster.
Reserveren
Vanaf 13 oktober om 10:00 uur kan weer gereserveerd worden op de website www.heerlijk10daagse.nl.
Leuk detail: de website beschikt over een intelligent boekingssysteem waar ook de maximale reisafstand in kilometers kan worden aangegeven. Hierdoor kan de ‘culinaire horizon’ verder worden verbreed.
Lees ook:Vrienden van Jacob wint publieksprijs
Lees ook:Nogmaals genieten van Dining with the Stars menu
Lees ook:Reserveren Restaurant Week vanaf 25 juli
Lees ook:Luxe reisje naar Noma?
Lees ook:Ramon Beuk over zijn Restaurantvooreenmaand