Afternoon tea in Antwerpen

Antwerpen, wat houd ik van Antwerpen. Als je in Breda woont is het de ideale plek om er even echt tussenuit te zijn. Iedere keer als ik er ben ontdek ik weer wat nieuws. Nieuwe restaurantjes, nieuwe winkelstraatjes, nieuwe koffiebarretjes, nieuwe verborgen pleintjes en terrasjes. Laatst wilde ik met vriendinnen een high tea doen daar. En aangezien ik verslaafd ben aan het vinden van dat ene leuke adresje besloot ik wat vooronderzoek (lees:Googlewerk) te doen.

Als je echter zoekt op de woorden high tea en Antwerpen kom je niet ver. Maar tijdens mijn zoektocht herinnerde ik me ineens dat de term high tea in Nederland verkeerd gebruikt wordt. In Engeland werd deze term vroeger wel gebruikt, maar het verwees naar een simpele avondmaaltijd voor arbeiders met veel worst, eieren, bonen en meer van dat soort krachtvoer. Wat wij verstaan onder een high tea, noemen ze in Engeland afternoon tea. Het drinken van thee, geserveerd met kleine luxe zoete en hartige hapjes tussen 14.00 en 16.00 uur.

Ik besloot daarom te zoeken op afternoon tea en Antwerpen. Dit bracht me al wat verder. Wel ontdekte ik dat die afternoon tea vooral geserveerd wordt in poepiechique gelegenheden. Hierbij mijn 5 favorieten, niet per se op volgorde van fabulousness:

1. Café Imperial

Dit restaurant bevindt zich in het Paleis op de Meir. Adres: Meir 50. Hartje Antwerpen dus en ook nog eens in een prachtig gebouw. Op de site kun je de menukaart vinden met daarin wat je betaalt voor een afternoon tea en wat daar allemaal bij komt kijken. Very stylish indeed.

2. Salon de Thé Claude

Deze mooie theesalon vind je in het hippe Antwerpen Zuid.

3. Maison Delaneau

Een chic hotel met spa in het hart van de kunstwijk in Antwerpen waar ook nog een geweldige afternoon tea geserveerd wordt. Combineer het met een wellnessdagje en je hebt het perfecte vriendinnendagje.

4. Hilton Antwerpen

Natuurlijk kun je ook naar het klassieke Hilton op de Groenplaats. Hier zit je in het hartje van Antwerpen. Voor  21,50 word je hier verwend met een glas cava, jus d’orange, koffie en thee en natuurlijk met sandwiches, scones, kleine zoetigheden en desserts.

5. De Foyer

Een prachtige locatie; de brasserie van het oogstrelende Bourla Theater. Ook als je geen kaartje voor de voorstelling hebt kun je hier wat eten of drinken en wat mij betreft is het een echte must-see. De afternoon tea is een patisseriebuffet met kannetje koffie of thee. Op zater-, zon- en feestdagen tussen 14.00 en 18.00 uur. Op weekdagen alleen op reservatie voor groepen vanaf 30 personen.

Voor alle locaties geldt: vooraf reserveren!

Lees ook:Theetest in de koffietent
Lees ook:De Koffie Top 100
Lees ook:Kijkje in Jamie’s nieuwe Recipease
Lees ook:Starbucks opent teabar
Lees ook:Dineren op niveau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.