Diepe beleving in ‘pop-down’ restaurant

Van pop-up restaurants hebben we allemaal wel gehoord. Het is een leuke trend die inspeelt op de behoefte aan beleving en unieke ervaringen. Maar in Finland is er nu een pop-down restaurant en dit neemt het idee van beleving nog even een stapje verder. Of eigenlijk dieper.

Het populaire restaurant Muru  zal daar namelijk in de maand september een ondergronds restaurant beginnen in Tytyri, Lohja, Finland: ‘Muru Pops Down in Tytyri’. Het bevindt zich 80 meter diep ineen oude mijn.

Nu ben ik bepaald niet van de smalle ruimtes zonder daglicht en al helemaal niet van de hoogtes (die je toch naar beneden zult moeten), maar ik kan me voorstellen dat het voor sommigen onder ons een geweldig avontuur kan zijn. Je bereikt het restaurant met een lift. Je wandelt  vervolgens via het mijnmuseum naar de plek waar gedineerd zal worden. Helmpje op onderweg! Voor zo’n 130 euro word je van Helsinki naar de mijn gebracht, geniet je van een viergangenmenu plus wijnarrangement en mag je als je wil nog 350 meter dieper afzakken die avond (al kreeg ik geld toe…). Helaas voor de liefhebbers; ze zitten de hele maand al vol. Als je dan toch benieuwd bent wat die Finnen daar gaan eten? Dat kun je hier  bekijken. En o ja, voor als je ooit een tafeltje bemachtigd in een andere mijn, kleed je wel wat warmer aan want het kan er koud zijn.

Lees ook:Stiekem worden er best veel frietjes gehaald
Lees ook:De Koffie Top 100
Lees ook:Spectaculair dessert restaurant Alinea
Lees ook:Love boat? Love food!
Lees ook:Fikse fooi of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.