Categorie: "Bijzondere locatie"

Zwoele zomeravond bij Riva

Geen betere manier om zo’n tropische dag af te sluiten dan op het terras aan het water. Woon je in Amsterdam of heb je zin in een avondje Amsterdam? Dan is Café Restaurant Riva de plek waar je zijn moet. Aan de oever van de Amstel, om precies te zijn Amstelboulevard 1. De zaak is net een paar maanden open. Hier tuur je heerlijk over het water, naar het water, de bootjes. Af en toe een briesje en dan natuurlijk die heerlijke gerechten:

Open dag Croy Boerderij

Ooit van De Smaak van Croy gehoord? Het is een bijzondere keten franchise restaurants in het zuidoosten van ons land. De vijf restaurants werken veel met streekproducten die komen van boerderijen rondom het middeleeuwse kasteel Croy (Aarle-Rixtel). Van kruiden tot kaas, van eigen gebrouwen bier tot groenten en binnenkort komt daar ook vlees bij van eigen runderen. Morgen van 10.00  tot 17.00 uur is de feestelijke opening van de Croy Boerderij in Helmond waar de nieuwe veehouderij deel van uitmaakt. Een gezellige dag buiten voor de hele familie. Je kunt er

Amsterdam kleurt Blaauw

Die Ron Blaauw krijgt het maar druk. Hij verhuisde vorig jaar naar Amsterdam, liet van zijn zaak in Ouderkerk aan de Amstel een heel leuk en betaalbaar visrestaurant bouwen dat nog steeds in zijn handen is. En nu runt hij behalve zijn eigen restaurant Ron Blaauw Amsterdam ** aan de Sophialaan ook nog Bridges in The Grand, dat Bridges Inspired by Ron Blaauw gaat heten. Hij wordt executive chef de cuisine bij The Grand en gaat zich daar ook bezighouden met banqueting, terras, bar en raw bar (voor wie deze term nog niet kent, volgens de site van The Grand is het een bar met vooral oesters en andere rauwe vis, de eerste raw bar van Nederland).  Maar dat is nog lang niet alles.

Luxe reisje naar Noma?

Noma. Het beste restaurant van de wereld volgens The World’s 50 Best Restaurants. Welke foodie zou er niet graag eens eten? Maar het is lastig om er te reserveren. Bovendien moet je er dan meteen een reisje bij regelen. Bij reisbureau Buitenlandsche Zaken kregen ze het voor elkaar om een aantal tafels te reserveren voor 5, 12 en 19 oktober. Daarmee hebben ze een prachtig arrangement samengesteld voor de culinaire liefhebber.

Nieuw programma voor kok René Pluijm

Rene PluijmRené Pluijm heeft zijn sporen als kok onder meer verdiend bij restaurants als Hotel Arena, De Hoefslag en Seinpost en was al eerder te zien in het RTL 4-programma ‘Pluijm Op Pad’. Vanaf november zal hij te zien zijn naast Sander Janson in het programma Campinglife. Samen trekken ze door heel Europa en René zal op iedere locatie op zoek gaan naar de mooiste streekproducten om aan het eind van de aflevering een heerlijke maaltijd te bereiden voor de campinggasten.

Wil je meer weten over René en zijn liefde voor puur eten? Lees dan verder voor het interview dat ik twee jaar geleden met hem had. Een prachtig pleidooi voor puur eten.

Genieten van puur eten tijdens of na je dagje strand

Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee is dit jaar benoemd tot Puurste restaurant van 2012. Dus ben je vandaag of morgen nog aan het genieten van het strand daar in de buurt? Schuif dan zeker eens aan voor ontbijt, lunch of diner. De zaak bevindt zich op loopafstand van de duinen en als ik de website zie dan zou ik er het liefst meteen naartoe rijden.

Sergio Herman kookt op festival

Kon je een aantal jaren geleden op de meeste festivals alleen kiezen uit slechte friet óf slechte hamburgers óf slechte pizza; tegenwoordig lijkt het tij  te keren. Zo staat Fifteen Amsterdam op Lowlands en zal volgende week niemand minder dan Sergio Herman van Oud Sluis koken op het Belgische festival Tomorrowland.

Niet iedereen mag aanschuiven; hij kookt 7 gangen voor de winnaars van de speciale Tomorrowland prijsvraag op Facebook. En ja, je kunt nog meedoen!  Tomorrowland is al een paar jaar trendsettend wat betreft goed eten. Dit jaar kun je er ook genieten van

Wijnfeest in Zeeland

Ben je toevallig in Zeeland begin augustus en hou je van wijn en Zeeuwse Zilte Zaligheden zoals mosselen en paling? Zet dan het wijnfeest van wijngaard de Kleine Schorre in Dreischor op 4 augustus in je agenda. Het feest is leuk voor jong en oud. Zo kun je een rondleiding krijgen over de wijngaard, er is een springkussen, er zijn helikoptervluchten en er is live muziek. Uiteraard is er veel wijn te proeven, zijn er Zeeuwse delicatessen en kun je genieten van een bbq. De entree is gratis.

Love boat? Love food!

Schreef ik al eerder dat dineren op een bijzondere locatie zoals de Euromast een extra dimensie aan je culinaire beleving geeft. Er staat weer een nieuwe locatie (toevallig ook in Rotterdam) op mijn verlanglijstje. De SS Rotterdam, het oude schip van de Holland-Amerikalijn dat in ere hersteld is, doet nu dienst als hotel en biedt daarnaast ruimte aan restaurants Lido en Club Room. De reviews online over beide restaurants zijn niet echt eenduidig. Het lijkt er wel op dat ze flinke prijzen rekenen voor hun gerechten. Maar wie weet heb je zin om je geld te laten rollen en in dat geval is de Club Room on Tour concept misschien wel iets voor jou.