3 x dineren aan het water

Op zomerse dagen als vandaag is het heerlijk om het water op te zoeken. En waarom niet dineren vlak aan het water? In een mooie jachthaven of aan zee? Dan krijg je echt dat ultieme vakantiegevoel.

Hier alvast 3 leuke suggesties; dichterbij het water dineren kan bijna niet!

1. Restaurant de Limonadefabriek www.limonadefabriek.nl

Restaurant De Limonadefabriek in Streefkerk drijft op het water! Een prachtig gebouw aan de oever, maar eigenlijk ook óp de Lek waar je op topniveau kunt dineren. Chef-kok Erik Hermans en zijn team creëren hier de mooiste gerechten. In de nieuwe bistro Prik kun je zelf 3 kleine voorgerechtjes kiezen, 1 hoofdgerecht en 3 kleine nagerechten voor maar 27,50.  Ga je voor echte verwennerij, dan boek je natuurlijk een van de zes hotelkamers met uitzicht over het water. ’s Morgens ontbijt op je kamer, wat wil je nog meer?

2. Vork & Mes, www.vorkenmes.nl

Nog zo’n bijzonder pand dat vlak aan het water staat. Restaurant Vork & Mes in Hoofddorp bevindt zich in een pand dat gebouwd is voor de Floriade in 2002. Het Haarlemmermeerpaviljoen. Het ontwerp is van Asymptote Architects uit New York en heeft diverse prijzen gewonnen. Van het voorjaar tot het najaar stroomt er een waterval over het dak, die spectaculair naar beneden valt bij de entree. Wat deze zaak echt bijzonder maakt is het feit dat ze in eigen beheer in een kwekerij en in moestuinen telen. Hiervoor hebben ze zelfs een ecoloog in dienst. De menukaart wordt dus voor een groot deel bepaald door de oogst. Leuk en ook nog betaalbaar!

3. Dijkpaviljoen de Westkaap www.westkaap.nl

Goed, het interieur van deze zaak op de dijk in Westkapelle, Zeeland, krijgt niet de schoonheidsprijs, maar eigenlijk kijk je geen seconde naar het interieur als je eenmaal het uitzicht hier bekeken hebt.  Neem plaats aan het raam of op het terras en laat de zee je overdonderen. Helemaal prachtig is het om hier van de zonsondergang te genieten. De dijk van Westkapelle naar Domburg waar dit paviljoen zich bevindt is trouwens geweldig om overheen te rijden. Kijk voor de grap maar eens op Google Streetview (Zeedijk, Westkapelle).

Lees ook:Dineren op niveau
Lees ook:Zwoele zomeravond bij Riva
Lees ook:Nieuw: Restaurant View Amsterdam
Lees ook:Beste terras voor ouders
Lees ook:Lekker en goedkoop; nieuwe hotspots Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.