Beste terras voor ouders

Best leuk hoor die terras top 100, maar eigenlijk ziet het ideale terras er voor iedereen weer anders uit. Zelf was ik toen mijn dochter twee was en geen 10 seconden achter elkaar op een stoel kon zitten erg blij met het terrasje bij de plaatselijke kinderboerderij. Een terras met grote zandbak ernaast waarin zij zich uit kon leven terwijl ik in het zonnetje ‘rustig’ genoot van mijn groene thee met zicht op dochterlief zodat eventuele peuterruzies en het kauwen op zelfgebakken zandtaart op tijd voorkomen konden worden. Langzaam maar zeker ontdekte ik meer van dit soort geweldige plekken waar zowel ouders als kinderen zich goed kunnen vermaken.

Mijn top 3 deel ik hier graag met jullie. Ze bevinden zich wel in Noord-Brabant en Zeeland, dus als je zelf nog leuke terrassen weet waar het hele gezin blij van wordt, reageer dan hieronder!

1. Het Pannekoeckershuys, Den Hout (bij Oosterhout)

Dit pannenkoekenhuis weet waar kinderen blij van worden. In de zomer zit je hier geweldig, vlakbij het bos. Wachten op je pannenkoek is hier bepaald geen straf. Terwijl paps en mams genieten van een biertje of rosé gaan de kids los in de grote speeltuin. Trampolines, trapkarretjes, schommels, glijbaan, boerderijdieren en zelfs een speurtocht achterop de placemat; maken dit tot een kinderparadijsje. Op de kaart staan leuke voorgerechten en behalve zoete kinderpannenkoeken ook zeer smakelijke hartige. Bij de bestelling krijgt het kroost muntjes waarmee ze in het speciale kinderwinkeltje ook nog een cadeautje kunnen kopen.

2. Herberg ‘In den Bockenreijder’, Esbeek

Brabantser dan bij Herberg ‘In den Bockenreijder’ kan het bijna niet. Hier is het oergezellig en meestal erg druk. Je eet hier de meest geweldige boerenboterhammen (uitsmijters!) voor de lunch en voor de kinderen hebben ze een snee van dit overheerlijke brood belegd met pindakaas of Kwatta (volgens mij is het een merk chocoladepasta of hagelslag). In den Bockenreijder ligt in een prachtig natuurgebied en er is rondom het terras genoeg plek voor de kinderen om te spelen.

3. Pannenkoekenmolen De Graanhalm, Burgh Haamstede

In Zeeland vind ik Pannenkoekenmolen De Graanhalm een echte aanrader als je met kinderen bent. Zoals de naam al doet vermoeden bevindt het restaurant zich naast een molen. De pannenkoeken zijn gemaakt van het volkorenmeel dat hier gemalen wordt. Ze smaken geweldig en worden op grote platen gebakken in de open keuken. Leuk voor kinderen om te zien hoe hun pannenkoek gebakken wordt. Je kunt er bij mooi weer buiten zitten, waar de kinderen makkelijk het speeltuintje in kunnen.

Weet je zelf nog een leuk en kindvriendelijk terras? Reageer hieronder!

 

Lees ook:Het fijnste terras van Nederland
Lees ook:3 x dineren aan het water
Lees ook:Overdekte kinderwagenparking voor Bagels & Beans
Lees ook:Faux Gras voor Franse president
Lees ook:Nigellissima, bellissima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.