Van Rijn opent aan Rembrandtplein

Op de plek waar eerst het café Three Sisters huisde is sinds 9 juli het nieuwe Kitchen & Bar Van Rijn geopend. Ton Poppes, Escape-eigenaar  is de uitbater van de zaak. De officiële opening zal op 5 september plaatsvinden, maar je kunt nu al terecht in de zaak voor lunch, diner en fingerfood. Het koksteam wordt aangevoerd door chefkok Arjan Kappert, voormalig chef bij Enoteca. Zelf heb ik er nog niet gegeten, maar als het eten van hetzelfde niveau is als de inrichting van de zaak, dan moet het zeker goed komen.

De Hollandse keuken staat centraal op de menukaart. Van een pallet met Hollandse visspecialiteiten en een in ganzenvet gegaarde kalfssukade met stamppot, kaantjes en licht gerookte jus tot hangop of een Zeeuwse bolus als dessert. Zo op het oog een interessante kaart die bijvoorbeeld ook de toeristen in Amsterdam op een leuke manier met de Nederlandse keuken kennis kan laten maken.

Kunstenaar Rembrandt van Rijn, waar het restaurant naar vernoemd is, vind je overal in de inrichting terug, maar zeker niet op een dominante of storende manier. Zijn zelfportret is op een geweldige wijze verwerkt in het plafond door middel van een mozaïek van gekleurde tegels. Ook is de verdieping uit het pand gesloopt, waardoor het weer de originele hoogte heeft. Door deze hoogte komt de bar goed tot zijn recht. De industriële stalen balken en de eigentijdse meubels geven het geheel een eigentijdse sfeer. Mooi hoe oud (de oude meester Rembrandt) en nieuw hier samen zijn gebracht.

Lees ook:Nieuw: Zarzo in Eindhoven
Lees ook:Restaurant.blog.nl ook op Facebook
Lees ook:Jade Jagger opent restaurant
Lees ook:Restaurant.blog.nl op Twitter
Lees ook:Streekmarkt Station Hilversum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.