Welke wijn drink je bij de barbecue?

Er komt weer mooi weer aan! Dat betekent heerlijk buiten eten. Barbecueën of lekker mosselen eten. Maar wat voor wijn drink je daarbij? Of wat voor wijn bestel je bij mosselen als je op het terras zo’n gezellig pannetje laat serveren? Als ik met zo’n vraag zit, bel ik even naar mijn vader, Cees ter Berg. Hij werkt al veertig jaar als wijndeskundige en geeft wijnproeverijen, masterclasses en lezingen aan studenten en geïnteresseerden door het hele land. Daarom vanaf nu regelmatig een wijnadvies van Cees op dit blog. We beginnen dus simpel. Wat drink je bij mosselen of een barbecue?Heb je nog andere vragen aan Cees? Reageer dan hieronder. Wie weet maken we de volgende keer een filmpje met het antwoord op jouw wijnvraag!

Lees ook:Welke wijn bij wild?
Lees ook:Hoe zoeter het dessert, hoe zoeter de wijn
Lees ook:Restaurant.blog.nl live!
Lees ook:Wijn kopen uit geboortejaar kind
Lees ook:Wijnfeest in Zeeland

5 reacties op “Welke wijn drink je bij de barbecue?

  1. NKBBQ

    bier, rosé: wijnadvies voor bij de barbecue? Liefhebber en kenner, tjonge!

      /  
  2. Renée ter Berg

    Hi NKBBQ, het advies van Cees klinkt je misschien wat simpel in de oren. Dat komt omdat hij rekening houdt met het feit dat de meeste mensen bij een bbq allerlei sauzen en vleessoorten eten met kruidige smaken. Er worden vaak veel smaken met elkaar vermengd, waardoor het zonde is om geld uit te geven aan een dure wijn, deze komt daarbij niet goed tot zijn recht. Ga je echter voor verfijnde gerechten op de bbq, wat natuurlijk ook goed mogelijk is, dan kan hij je natuurlijk een specifieker wijnadvies geven. Is er een bepaald gerecht waarvoor je een wijnsuggestie zoekt? We horen het graag.

      /  
  3. Grietje Kleinsteegh

    Ik zou een niet te zoete Riesling of Pinot Blanc beiden uit de koelkast adviseren… Chardonnay zou ook nog kunnen (1 met karakter).
    laatst een Riesling van de Hema gedronken en moet zeggen dat deze erg lekker was!

      /  
  4. Renée ter Berg

    Bedankt voor je tip Grietje!

      /  
  5. Koos

    Voor de BBQ kan je het beste een beetje volle rosé drinken.
    Deze zijn meestal wat sterker van smaak dan een witte wijn en zijn er in goedkope en duurdere.Of een toegankelijke rode wijn
    Probeer maar eens een Spaans Vega del Cega Valdepeñas (Lidl)Niet duur en toch lekker.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.