Eerste Italiaanse restaurantgids van Nederland gepresenteerd

De eerste Italiaanse restaurantgids van Nederland, A Tavola, werd vandaag gepresenteerd in House of Amsterdam. Roberto Payer, directeur van het Amsterdamse Hilton Hotel, kreeg het eerste exemplaar van de gids uitgereikt. In de restaurantgids staan de 159 betere, beste en vooral écht Italiaanse restaurants van Nederland. Uitgever Marcel Molenbeek van DSV Media: ‘Nederland telt ruim duizend restaurants waar je Italiaans kunt eten, maar waar

kwaliteit vaak meer lijkt te zijn afgestemd op de Nederlandse smaak dan op de authentieke Italiaanse keuken. Met A Tavola presenteren we een overzichtelijke gids die je een duidelijk beeld geeft van waar je echt goed Italiaans kunt eten.’

Gouden A Tavola Award

Ruim honderdvijftig Italiëkenners kwamen bijeen in het House of Amsterdam om een exemplaar van A Tavola te bemachtigen. De restaurantgids is de eerste en enige gids met een selectie van echte Italiaanse restaurants in Nederland. De adressen in de gids zijn gerangschikt in drie klassen: de betere, de beste en de absolute toprestaurants. De betere restaurants zijn te herkennen aan een bronzen keurmerk, de beste aan een zilveren en de absolute top aan een gouden. Restauranthouders glimlachten van oor tot oor bij het zien van hun ‘eigen’ pagina. Als klap op de vuurpijl ontvingen de tien toprestaurants een gouden A Tavola-Award uit handen van Francesco Azzarello, de ambassadeur van Italië in Nederland. Pietro Milan, gouden Award-winnaar en chef-kok van restaurant PerBacco in Heerenveen: ‘U begrijpt, heel Friesland is in beweging! Wat fantastisch dat wij deze onderscheiding hebben verdiend!’

Praktisch, overzichtelijk en informatief

De adressen in de gids zijn overzichtelijk gerangschikt per provincie en voorzien van praktische informatie over onder andere het menu, de wijnkaart en de faciliteiten. De gids is stijlvol vormgegeven en aangevuld met uitgebreide informatie over gastronomische kwaliteitskeurmerken, waaronder DOP en DOC, en diverse interviews met chef-koks.

 

Lees ook:Magazines nomineren beste Franse en Italiaanse restaurant
Lees ook:Scroppino cocktail van de tap
Lees ook:Dé adressen op een rijtje
Lees ook:Tweede editie Heerlijk10Daagse op de agenda
Lees ook:Het fijnste terras van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.