Genieten van Carte Blanche

Ik moet weer een restaurant toevoegen aan mijn zeker-nog-eens-gaan-eten-lijst. Het bevindt zich in Brabant, vlakbij de grens met Limburg in het dorpje Rijkevoort. Ik kwam bij toeval uit op de site van de zaak Carte Blanche. Nu wil het toeval dat ik goede restaurants heel graag Carte Blanche geef. En in dit restaurant kun je uitsluitend kiezen voor een verrassingsmenu. Dag twijfel. Dag keuzestress. Gewoon zitten en genieten van wat je krijgt.  De foto’s van de gerechten op de site beloven veel goeds.

De zaak wordt gerund  door Martijn ten Brinke, chef-kok, en Ruud Westerveld die zich bezig houdt met de bedrijfsvoering en horeca-advies. Martijn is afgestudeerd als gespecialiseerd kok aan de Cas Spijkers Academie voor culinair toptalent. Als gepassioneerd kok heeft hij, vanaf jonge leeftijd, in verschillende bedrijven inspiratie en ervaring opgedaan.

Voor mij is een goed verrassingsmenu het toppunt van genieten. Het proeven van nieuwe smaken in combinatie met een bijzondere wijn. Het heeft meestal een mooie prijs-kwaliteit verhouding, je leert er nieuwe gerechten door kennen die je normaal niet zelf uitgekozen had en het maakt je avond tot een echte belevenis. Vooral als je gaat voor een bijpassend wijnarrangement. Deze maand hebben ze ook nog een mooi kennismakingsmenu. Ik zou zeggen: Voort! Op naar Rijkevoort! www.carteblancherijkevoort.nl

Lees ook:Nieuw: Zarzo in Eindhoven
Lees ook:Bling Oosterhout winnaar Restaurant Week
Lees ook:Jamie Oliver in 15 minuten
Lees ook:Nieuw kookboek Merijn & Nadia van 24Kitchen
Lees ook:Umami Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.