Voedsel ligt op straat

O jee, ojee, wat moeten we hier mee? Ik lees net op de leuke website Food Inspiration dat er twee food trends zijn samengesmolten en met een wel heel typisch resultaat. Je kent het fenomeen pop-up restaurant? Prima, niks mis mee, eten op een verrassende locatie en leuk als er goed wordt gekookt natuurlijk. Dan hebben we de local food trend waarbij restaurants steeds vaker het eten van nabij halen. Bij lokale boeren en soms zelfs uit een eigen groentetuin, kruidentuin of uit het veld. Maar nu is er een hele creatieve meneer en deze meneer gaat 24 augustus pop-uppen met gerechten die hij maakt van ingrediënten die hij zelf gevonden heeft.

Om wat voorbeelden te geven:  een aangereden vos, verse bloemen, een cursus kauwgom kauwen, weggooisalade van stoepgroente, een eetbaar landschap en een Rubikskubus met worteljus. De meneer die kookt heet Bert Kramer en hij is eigenlijk vormgever. Gelukkig vond ik een geruststellende mededeling op zijn site  “Bert Kramer kookt in samenwerking met koks en telers met dezelfde ambitie: oorspronkelijke en biologische produkten als ingrediënten gebruiken, en de beste smaak uit een produkt halen door minimale toevoeging.” Helaas neemt bij het lezen van de woorden ‘zelfontwikkelde bereidingstechnieken’ de ongerustheid weer toe. Hoe dan ook. Bert kookt experimenteel en durf je het aan? Meld je dan lekker aan doe daarna even verslag hier.

Lees ook:Restaurant De Compagnon al 20 jaar bourgondisch genieten
Lees ook:Puur genieten tijdens Puur Restaurant Week
Lees ook:Lekker 2013: de top 10
Lees ook:Stiekem worden er best veel frietjes gehaald
Lees ook:Nieuw programma voor kok René Pluijm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.