Waar zijn de groentes?

Soms dineer je in een restaurant en denk je ineens bij jezelf, is er ook groente? Als je goed kijkt vind je dan misschien een paar verdwaalde haricot verts of een stronkje broccoli. Misschien komt het door de gasten die minder graag groenten eten, maar juist dan ligt er een mooie uitdaging voor de koks. Groenten zo klaar maken dat ze wel opgegeten worden. Geen overgare zachte hap, maar ook geen rauwe konijnenkost. Lekker knapperig en goed op smaak gebracht. Een goede chef krijgt dit makkelijk voor elkaar. De wedstrijd Beste Benelux Groenterestaurant 2013 hoopt ook het enthousiasme voor groente aan te wakkeren. Drie Nederlandse restaurants dingen dit jaar naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2013.

De jury selecteerde uit een reeks goede kandidaat groenterestaurants 3 grote kanshebbers voor de Award 2013! Ook in België en Groot Hertogdom Luxemburg loopt de wedstrijd hard en is het online stemmen gestart. Daarmee schiet de wedstrijd voor het “Beste Benelux Groenterestaurant 2013” ook in Nederland definitief uit de startblokken.” De wedstrijd is één van de initiatieven binnen de internationale campagne “Denk Groenten! Denk Fruit!”. Ook wordt er een speciale award uitgereikt aan het restaurant dat de lekkerste groentegerechten voor kinderen maakt.
Consumenten stemmen mee
Bezoekers van de genomineerde restaurants kunnen hun ervaringen en oordeel meedelen op de website www.denkgroenten.info. Hun commentaren tellen mee in de beoordeling van het beste Groenterestaurant. Dit zijn de genomineerden voor Nederland:
- Amsterdam – Restaurant Vermeer
- Rijswijk – Restaurant Niven
- Steyl (Venlo) – Restaurant Aubergine

Lees ook:Holland’s best mosselchef
Lees ook:Eerste Italiaanse restaurantgids van Nederland gepresenteerd
Lees ook:Jamie Oliver lanceert handige Home Cooker
Lees ook:Zoektocht naar Leukste Restaurant van Nederland
Lees ook:Dé foodtrends voor 2013?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.