Uit eten mét peuter

Tuurlijk willen we allemaal dat onze kinderen wanneer we uit eten gaan leren om zich netjes te gedragen. Dat ze keurig wachten tot eindelijk hun bordje wordt opgediend en dat ze zachtjes praten in plaats van tetteren, schreeuwen en zingen. Maar bij sommige kinderen en dan vooral het peutervolk moet je je verwachtingen simpelweg wat bijstellen. Wat goedkope trucs om jezelf en de andere restaurantbezoekers wat ontspanning en rust te bieden:

1. kies het juiste restaurant. Een zaak waar vaker mensen met kinderen komen, waar het altijd lekker rumoerig is, waar het publiek niet te stijfjes of te hip is. Leg je lat dus niet te hoog.

2. stop alvast iets in die mondjes. Ze vinden het meeste dat op het menu staat toch niet lekker, dus grijpen we al snel naar frietjes en dan maakt het echt niet zoveel uit als er tijdens het wachten alvast op wat soepstengels of stokbrood wordt gekauwd.

3. vermaak de kids met al die onzinnige apps die je zelf nooit gebruikt en laat die rakkers digitaal kleuren, memory spelen, hockey, whatever. Kun je ter plekke het internet op dan zijn de Bumbafilmpjes op Youtube of de Dora afleveringen op Nickelodeon.nl ideaal. Omdat het volume niet te hoog kan ben je helemaal slim bezig als je een setje oortjes meeneemt.

4. chanteer die ukkies. Het is het einde van de dag. Desperate times call for desperate measures. “Als je niet stopt met schreeuwen krijg je ook geen toetje.” Of is deze tip pedagogisch erg onverantwoord?

Wat zijn jouw tips als het gaat om uit eten gaan mét de kids?

Lees ook:Beste terras voor ouders
Lees ook:Eva Longoria opent steakhouse voor dames
Lees ook:Dineren op niveau
Lees ook:Wat betekent cuisson: de kok verklaart
Lees ook:Lekker en goedkoop; nieuwe hotspots Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.